Pennun varaaminen

Voit ottaa minuun ensikontaktin s-postin kautta ja kertoa siinä vähän itsestäsi. Suosittelen kertomaan rehellisesti itsestäsi, perheestäsi  ja koiratuntemuksestasi jotain sekä myös  millaiseen kotiin pentu on menossa, sillä haluan varmistua ja miettiä kanssasi pentua joka olisi luonteeltaan sopiva  juuri Sinulle. Kerro myös tietysti pentutoiveesi miksi haluat juuri uros- tai narttupennun ym.

Sitten puhelimessa ja ensimmäisessä tapaamisessamme voimme keskustella asiasta lisää. Puhelimessa en milloinkaan tee varausta pennuilleni vaan haluan tutustua Sinuun ja mahdolliseen perheeseesi kasvotusten. Voisitko ajatella ottavasi koiran sijoitukseen vai haluatko heti omaksi?

Etsin myös usein sijoitusperheitä ulkomaan tuontikoirilleni jotka ovat Suomeen tullessaan n. 4-5 kk:n ikäisiä. Siinä iässä koira on kuitenkin vielä leikkisä pentu , mutta oppii jo paremmin sisäsiistiksi. Vahinkoja ei tule niin usein sisälle, joka taas on allergiselle omistajalle vain hyvä asia, sillä koiran virtsassa on paljon allergeeneja. Sekä toivon mukaan koira on jo tottunut kävelemään hihnassa.

Tuon koirani tunnollisilta kasvattajilta!

Pentu

Ilmoitan sinulle kun pennut ovat syntyneet. Saatat joutua vielä kuitenkin odottelemaan useamman viikon, että tiedetään varmasti olisiko haluamasi pentu juuri se oikea. Pentujen väritys ja sukupuolet ovat silloin jo tiedossa, mutta luonteen arviointi vie aikaa, sillä ensimmäiset kaksi viikkoa pennut nukkuvat ja syövät. Neljännen ja kuudennen viikon aikana pennut alkavat näyttää luonteenpiirteitään.

Ensin valitsen itselleni sopivan yksilön(t) pentujen ollessa 5-6 viikon iässä. Tällöin sijoitusperheet huomioidaan.   Sen jälkeen saatan ehdottaa sinulle sopivaa omaa pentua.

Ensimmäistä kertaa pääset  tutustumaan pentuihin niiden  ollessa vähintään viiden viikon ikäisiä.

Luovutus

Pentujen luovutus alkaen 8 viikon iässä riippuen sen  yksilöllisestä kehityksestä.

Pentu on madotettu, sirutettu ja terveystarkastettu lähtiessään omaan kotiin.

Mukanasi saat pentupaketin esim. vaate, panta, leluja, peitto, penturuokaa ja kirjalliset hoito-ohjeet.

Saat myös tukeni ja apuni koko koiran eliniäksi. 

Käytän kaupanteossa  Suomen kennelliiton lomakkeita.

Rekisteröinti

Pennut rekisteröidään Suomen kennelliittoon.

USA:sta tuoduilla koirilla on AKC rekisteripaperi jolla rekisteröidään myöhemmin SKL:oon.

Tässä tietoa tuontikoiran rekisteröinnistä: http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-rekisterointi/tuontikoiran-rekisterointi-kennelliittoon