Amerikankarvatonterrieri / AHT

Amerikankarvatonterrieri

Amerikankarvatonterrieri (American Hairless Terrier, AHT) on amerikkalainen koirarotu, joka on syntynyt amerikanrottaterrieristä sen karvattomana muunnoksena.

Amerikanrottaterrieri on myös seurakoira sekä terhakka tuholaisten hävittäjä (rotat ja muut pikkujyrsijät).


Kts video rottaterriereiden Westminsterin ulkomuotonäyttelystä.

AHT:t syntyvät karvallisina. Karvapeite alkaa kuitenkin vähentyä heti syntymän jälkeen.  8-viikkoisilla pennuilla karvaa on yleensä enää vain jaloissa ja usein 10 - 12 -viikkoiset ovatkin jo täysin karvattomia. Aikuisen koiran ihoa saattaa kokonaan tai osittain peittää "peach fuzz" - persikkamainen nukka jonka vuoksi iho on pehmeämmän tuntuinen kuin muilla karvattomilla. (kts. kuvasta yllä klikkaamalla kuvaa suuremmaksi. Nalan kuono ja tassu)

Ihon nukkamaisuutensa vuoksi se on pehmeämpi kuin muiden karvattomien rotujen ihot ja silittäessä se tuntuu samettiselta. Se myös tuottaa enemmän rasvoja. Normaalisti tämä rasva leviää karvallisen koiran turkkiin. AHT:n ihosta irtoava hilse jää kiinni  ihon rasvaan. Kun kun peset koiran, lähtee hilse pesuveden mukana viemäriin. Juuri tämän vuoksi valitsimme AHT:n joka voi olla sopiva monelle koira-allergikoille, jotka saavat oireita muista karvattomista roduista.

Hyvä puoli karvattomassa koirassa on myös se, että koiraan ei tartu mitään pölyjä, siitepölyä, hiekkaa, kuraa yms. kuten karvallisiin koiriin. Rotu on myös helppo pitää puhtaana. Koira myös ruskettuu kesäisin ja varsinkin vaaleaihoiset AHT:t saattavat tarvita aurinkorasvaa  tai paidan suojakseen silloin tällöin.

Hampaisto on täydellinen - pienen koiran kokoon nähden sillä on suuret hampaat, varsinkin kulmahampaat.

Ne ovat energisiä ja älykkäitä koiria, jotka kaipaavat mielekästä tekemistä. Terrierinä AHT:n sosiaalistamiseen kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota.Se on myös mitä ihanin ja valloittavin kaveri! Ne ovat mielettömän tunteellisia, iloisia,  älykkäitä ja ilmeikkäitä - ja he rakastavat perhettään täysin rinnoin!

Rodusta ja sen historiasta saat lisää tietoa yhdistyksemme Sakaten  omilta sivuilta. 

 Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS